Za mirno novoletno noč – za vse družinske člane

Piše Maja, lastnica 12 letnega Zahodnovišavskega belega terierja

Novoletni večer je največji strah in trepet lastnikov bojazljivih psov. Tisti, ki imajo srečo, da pes na pokanje ne reagira, si verjetno niti ne predstavljajo kakšen stres predstavlja načrtovanje in organizacija novoletnega večera tako za lastnike, kot za pse, ki se bojijo pokanja.

Tudi pri nas doma je tako, že desetletje. Naša »novoletna zabava« je po navadi taka, da zapremo vsa okna, spustimo rolete, prižgemo televizijo in povečamo jakost glasnosti skoraj do konca, v upanju, da bodo zvoki z ekrana preglasili pokanje. Pa se pes kljub temu skriva nekje v kotu, pod mizo, kjer se počuti najbolj varno, med tem ko se zunaj odvija raznobarven konec sveta (vsaj tako to najbrž dojema on).

Sosedova psička novoletno noč (in še kakšno pred tem) preživi v kopalnici, ki nima okna in je najbolje izolirana. Ne, ker bi jo tja zaprli, zato, ker se tja pred pokanjem zateče sama.

Prijateljev pes se celo silvestrovo trese in hodi za njim kot senca. Pa nam je tega res treba?

Dovolj stresa – za psa in zame!

Lansko leto sem si rekla, da je dovolj. Moj kuža je vsako leto starejši in vsako leto težje prenaša pokanje, ne samo na silvestrovo, pač pa že tedne pred tem. V dneh, ko je pokanje petard najhujše, protestira že, ko ga želim odpeljati ven na sprehod. Zato sem bila odločena, da mu pomagam – a kako?

Seveda sem temeljito raziskala vse možnosti in se takoj odločila, da veterinarska pomirjevala odpadejo. Želim naravno rešitev. In tako sem se začela pogovarjati z drugimi skrbniki, ki so mi priporočili baldrijan, pa meliso, kamilico in celo pasijonko. Vse te naravne sestavine naj bi na psa vplivale pomirjujoče, a kako naj vem katera bo zares delovala in kje naj jih dobim v obliki, ki jo lahko ponudim psu?

No, pa sem odkrila PalVital RELAX, popolnoma naravne kapsule, ki vsebujejo vse naštete sestavine (torej baldrijan, meliso, kamilico, pasijonko), holin, vitamine B1 in B2, in še L-tirozin, aminokislino, ki velja za eno izmed najbolj učinkovitih naravnih sredstev za zmanjševanje stresa.

Melisa, kamilica, baldrijan in pasijonka se že desetletja uspešno uporabljajo za pomirjanje tako pri ljudeh kot živalih, brez stranskih učinkov, ki jih povzročajo kemična pomirjevala, kakršni so barbiturati. To je najbolj varen in naraven način, da pomagate svojemu psu najti ravnovesje.

Malce me je sicer skrbelo kako bom svojemu psu, v katerega nikakor ne spravim tablete, dajala eno kapsulo na dan, a sem bila pomirjena, ko sem v navodilih prebrala, da jo lahko odprem in potresem po hrani.

Sem pa z dajanjem začela že kakšen teden pred božičem, saj vsaka naravna stvar rabi nekaj časa, da začne delovati. Kljub temu se mi je že po nekaj dneh pes zdel bolj pomirjen, na sprehodih ni več tako burno reagiral kadar je počila kakšna petarda, doma pa kot da jih sploh ne bi slišal. Res je bil nekoliko bolj zaspan in lenoben, a tako smo vsaj preživeli do novoletne noči. Ki je tudi prišla in minila, brez posebnosti, večino noči je prespal. In to je zame najpomembneje – da vidim, da je psu res bolje. Zato mu letos znova dajem Palvital RELAX kapsule. In jih z veseljem priporočim vsakomur, ki ima podobne težave in ne ve kako bi lahko pomagal svojemu psu.

SAMO V DECEMBRU:

Kapsule PalVital RELAX za naravno pomirjanje v stresnem obdobju 20 % ceneje!

Poskrbite za mirne praznike za celo družino!

Kapsule lahko naročite TUKAJ >>>