PetVital
Nad 30 € poštnina brezplačna.

Posvetovalnica

Posvetovalnica

Pogosta vprašanja in odgovori

Novo vprašanje...

Z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja!

Ali kapsule Relax kakorkoli vplivajo na energijo psa oziroma na zmanjšanje njegove volje do dela in hitrost na treningih?

Sestavine v kapuslah Relax nimajo pomiritvenega učinka, kakor ga opazimo pri sedativih in anestetikih. Sestavine v kapsulah RELAXvplivajo na metabolizem gama amino maslene kisline (GABA), ki je pomembna pri uravavanju prenosa živčnih impulzov. Vpliv poteka v smislu uravnotežanja ravni GABA in uravnotežanja aktivacije GABA receptorjev. To pomeni, da pomagajo ohranjati oziroma hitreje vzpostaviti ravnovesje v telesu, ki se je porušilo zaradi pokanja oz drugih dražljajov, ki jih pes doživlja kot negativne.
Ker Relax nima enakega učinka kot sedativi, tudi ne povzroča večje zaspanosti ali zmanjšanja energije kot jo lahko opazim za nastop na teko pri farmakoloških substancah. To potrjujejo tudi naše izkušnje z uporabniki. Do sedaj še nismo zasledili, da bi izdelek povzročal zaspanost ali zmanjšal energijo. Kljub temu svetujemo, da izdelek preizkusite nekaj dni pred samim tekmovanjem, da vidite kako ga bo vaš kuža sprejel.

Kako lahko dam mački kapsulo, če je ne želi pogoltniti?

Kapsule PalVital lahko odpremo in potresemo po hrani ali pa jih stopimo v tekoči hrani in mački pomažemo po tački. Na ta način zagotovimo vnos vsebine kapsule.

Ali se lahko dodatki kombinirajo med seboj?

Da. Vse izdelke se med seboj lahko kombinira. Paziti moramo le na to, da so kombinacije hranilnih snovi smiselne.

Imm-strong je nekoliko kisel. Zakaj?

Imm-strong je kislega okusa, ker vsebuje vitamin C.

Briketirana hrana vsebuje vitamine in minerale, zakaj dodajati dopolnila?

Briketirana in konzervirana hrana sta pogosto revni po sestavi (vsebuje različne moke hidrolizirane beljakovine, rastlinske maščobe (soja, koruza), pesne rezance. V briketih pogosto ne najdemo zelišč, sadja in superživil, ki vsebujejo pomembne naravne vitamine in druge hranljive snovi. Industrijsko pripravljena hrana ima pogosto zelo majhen spekter dodanih vitaminov, še posebej v vodi topnih ter majhen spekter dodanih mineralov.

Ali Relax lahko uporabljamo pri psih z epilepsijo?

Relax vsebuje izvleček pasijonke, kamilice in melise, ki delujejo pomirjevalno in tudi antikonvulzivno (torej proti epileptičnim krčem). To so potrdile tudi znanstvene raziskave, opravljene na živalih. Zato je Relax odlično prehransko dopolnilo za kužke, ki imajo epilepsijo. Ni pa nadomestilo za veterinarsko zdravljenje.

Svetujemo, da se v primeru, da ima kuža epilepsijo Relax daje dolgo časovno obdobje (vsaj 1 leto) tako bodo učinki zelišč lahko prišli do izraza. Občasno dodajanje najverjetneje ne bi prineslo vidnih rezultatov. Melisa, kamilica in pasijonka lahko okrepijo učinek pomirjeval, zato se v primeru, da kuža prejema kakršno koli obliko pomirjeval ob dodajanju kapsul Relax posvetujte z lečečim veterinarjem.

Pri epilepsiji priporočam tudi dodajanje omega 3 maščobnih kislin torej FishOil.

Zakaj je priporočljivo dodajati kapsule Multivitamin v hrano ljubljenčkom, ki jim sami doma hrano pripravljamo?

Slednje je priporočljivo predvsem zato, ker s tem zagotovimo vnos vseh potrebnih snovi, ki jih kuža za dobro počutje in za ohranjanje zdravja potrebuje. Pri mejnem vnosu vitaminov lahko sčasoma pride do blagega pomanjkanja teh. Do pomanjkanja lahko pride tudi zaradi dlje časa trajajočih gastrointestinalnih težavah. Majhna pomanjkanja vodijo v subklinične znake, kar pomeni, da ni pravih bolezenskih simptomov, pojavljajo pa se lahko nespecifični simptomi, kot so utrujenost, slabša odpornost, težave z reprodukcijo, slabša rast ipd.

Moj kuža je nemiren ob nevihtah. Zelo se boji. Mu lahko dodam Relax?

Seveda. Pomembno je, da se prestrašeni in nemirni živali posvetimo z vso skrbnostjo in ljubeznijo. Kapsule Relax so namenjene prav tem.  Vsebujejo zelišča ter L-tirozin, Inozitol in vitamine, ki sproščajo in vračajo igrivost.

Kdaj bo Relax začel delovati?

Če je mogoče, ga začnemo živali dodajati že pred predvideno stresno situacijo, ter ga za popoln učinek dodajamo daljše časovno obdobje. Zelišča namreč potrebujejo dlje časa, da začnejo delovati, medtem ko sestavini L-tirozin in Inozitol začneta delovati hipno.

Vprašajte veterinarko

Vaše ime*

Vaš e-naslov*

Zadeva

Vaše sporočilo

Top