PalVital RELAX in mirne počitnice

Špela Suhač, dr. med. vet.

RELAX IN MIRNE POČITNICE

Stres, strah in nemir so občutja, ki jih običajno ne povezujemo s počitnicami. Vendar pa so ravno to občutki, ki jih lahko ob vašem odhodu občutijo štirinožci. Nelagodje lahko povzroča tudi sprememba lokacije, novi dogodki in drugačen dnevni ritem. Kadar je naš ljubljenček v stresu ali je prestrašen seseveda ne počuti dobro in skuša s cviljenjem, laježem, agresivnim vedenjem, uničevanjem predmetov, lizanjem ter grizenjem tačk ali begom rešiti svojo težavo. Psihično stanje ljubljenčka lahko vodi tudi v fizične spremembe kot npr. neješčost, prebavne motnje, težave s kožo, sopenje in drugi znaki, ki kažejo na to, da se štirinožec ne počuti dobro.

 Kako ukrepati

Živali, ki je v stresu zaradi sprememb povezanih s počitnicami oziroma našim odhodom se posvetimo z vso skrbnostjo in ljubeznijo. Kadar ne morejo z nami, jim najdemo ustrezno namestitev. Najbolje, da je namestitev v okolju, ki jim je znano. Če je možno, naj bodo v oskrbi osebe, ki jo že poznajo, ji zaupajo in ob kateri se dobro počutijo.

 

Dodatno lahko našemu štirinožcu pri zmanjševanju stresa zaradi sprememb povezanih s počitnicami pomagamo tudi s kapsulami PetVital RELAX. Vsebujejo zelišča ter L-tirozin in vitamine, ki sproščajo, zmanjšujejo posledice stresa in vračajo igrivost veselega štirinožca. Mnoge študije na živalih in ljudeh so potrdile, da je L – tirozin ena najbolj učinkovitih naravnih sredstev za zmanjševanje stresa, saj ima pomembno vlogo pri tvorbi nevrotransmiterjev (dopamina, adrenalina in noradrenalina) le ti pa vplivajo na razpoloženje. S kapsulami PetVital RELAX se bodo naši štirinožci lažje soočili z našim odhodom ter spremembo okolja in dnevnega ritma.