PalVital Relax in mirne počitnice

Odhod na počitnice
Stres, strah in nemir so občutja, ki jih običajno ne povezujemo s počitnicami. Vendar pa so ravno to občutki, ki jih lahko ob vašem odhodu občutijo štirinožci.
Nelagodje lahko povzroča tudi sprememba lokacije, novi dogodki in drugačen dnevni ritem. Kadar je naš ljubljenček v stresu ali je prestrašen se seveda ne počuti dobro in skuša s cviljenjem, laježem, agresivnim vedenjem, uničevanjem predmetov, lizanjem ter grizenjem tačk ali begom rešiti svojo težavo.
Psihično stanje ljubljenčka lahko vodi tudi v fizične spremembe kot npr. neješčost, prebavne motnje, težave s kožo, sopenje in drugi znaki, ki kažejo na to, da se štirinožec ne počuti dobro.

Kako ukrepati
Živali, ki je v stresu zaradi sprememb povezanih s počitnicami oziroma našim odhodom se posvetimo z vso skrbnostjo in ljubeznijo. Kadar ne morejo z nami, jim najdemo ustrezno namestitev. Najbolje, da je namestitev v okolju, ki jim je znano. Če je možno, naj bodo v oskrbi osebe, ki jo že poznajo, ji zaupajo in ob kateri se dobro počutijo.ez4p1245prospekt_n

Dodatno lahko našemu štirinožcu pri zmanjševanju stresa zaradi sprememb povezanih s počitnicami pomagamo tudi s kapsulami PalVital RELAX. Vsebujejo zelišča ter L-tirozin in vitamine, ki sproščajo, zmanjšujejo posledice stresa in vračajo igrivost veselega štirinožca. Mnoge študije na živalih in ljudeh so potrdile, da je L – tirozin ena najbolj učinkovitih naravnih sredstev za zmanjševanje stresa, saj ima pomembno vlogo pri tvorbi nevrotransmiterjev (dopamina, adrenalina in noradrenalina) le ti pa vplivajo na razpoloženje. S kapsulami PalVital RELAX se bodo naši štirinožci lažje soočili z našim odhodom ter spremembo okolja in dnevnega ritma.

 

Špela Suhač, dr. vet. med.