PetVital
Nad 30 € poštnina brezplačna.

PalVital RELAX

23,46 

0 out of 5

Kapsule PalVital RELAX proti stresu vsebujejo vitamin B1 in B2, ekstrakt melise, kamilice, baldrijana in pasijonke, holin in L tirozin, ki živali omogočajo mirno in sproščeno preživljanje stresnih trenutkov, v času pokanja petard, transporta, selitve, dopusta, ločitve od skrbnikov, itd.

Šifra: PET-201517. Kategorija: .

Opis

S prestrašenimi in/ali nemirnimi štirinožci se spopadajo številni skrbniki. Predvsem glasno pokanje, grmenje in bliskanje so dejavniki okolja, ki povzročajo strah in nemir pri naših živali. Niso pa edini. Včasih strah sprožijo tudi druge situacije, na katere naše živali naletijo v svojem okolju. Težave z umirjanjem lahko sprožijo tudi naporni treningi, slaba izkušnja v preteklosti, vožnja z avtomobilom, domovanje v pasjih hotelih, prihod nove živali ali zgolj karakter živali.

Prestrašena in nemirna žival se seveda ne počuti dobro in skuša z različnimi vedenjskimi vzorci (cviljenje, lajež, agresivno vedenje, uničevanje, lizanjem, grizenjem tačk ali begom) rešiti svojo težavo. Njeno psihično stanje privede tudi do fizičnih sprememb in lahko se pojavijo prebavne motnje, težave s kožo, neješčnost, sopenje in drugi znaki, ki kažejo na to, da naš štirinožec ni zadovoljen. Pomembno je, da se prestrašeni in nemirni živali posvetimo z vso skrbnostjo in ljubeznijo. S kapsulami RELAX bomo našemu nemirnemu in prestrašenemu psu in mački pomagali, saj vsebujejo zelišča ter L-tirozin in vitamine, ki sproščajo in vračajo igrivost veselega štirinožca. Je odlična pomoč v času bliskanja, grmenja, ognjemetov ter pokanja. Primeren je tudi za živali, ki so pogosto prestrašene ali nemirne zaradi drugih dejavnikov v okolju ali zaradi menjave domovanja (pri veterinarju, med vožnjo ob prihodu novega člana itd.).

L-tirozin je predhodnik dopamina v možganih, zato je primeren za živali, ki imajo težave z umirjanjem (npr. psi, ki so po treningu nemirni v boksu). Ekstrakta melise ter kamilice sproščata brez stranskih učinkov, ki jih povzročajo kemična pomirjevala, kakršni so barbiturati. Ekstrakt pasijonke zmanjšuje posledice strahu. Vitamini B so v telesu pomembni za delovanje živčnega sistema.

SESTAVA

L-tirozin                       100 mg

Izvleček melise            50 mg

Izvleček valerijane       50 mg

Izvleček pasijonke      50 mg

Vitamin B1                   0,20 mg

Vitamin B2                  0,30 mg

Prehransko dopolnilo RELAX se enostavno dodaja v prehrano živali. Začnemo ga živali dodajati že pred predvideno stresno situacijo (npr. pokanjem).

 

TEŽA HIŠNE ŽIVALI            DNEVNI VNOS

do 10 kg                          1 kapsula vsak drugi dan

11 do 30 kg                     1 kapsula na dan

Nad 30 kg                       2 kapsuli na dan

Kapsulo ponudimo skupaj z obrokom. Lahko jo damo celo ali pa jo odpremo in potresemo po hrani.

 

Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin. Človeško telo za preživetje in normalno delovanje potrebuje 20 aminokislin. Osem aminokislin je esencialnih, kar pomeni, da jih organizem ne more sintetizirati sam, zato jih mora nujno dobivati s hrano. Preostale aminokisline so neesencialne, kar pomeni, da jih organizem lahko sam sintetizira; ali pogojno esencialne, kar pomeni, da jih organizem ne more sintetizirati dovolj, kadar smo podvrženi določenemu stresu. L – tirozin sodi med pogojno esencialne aminokisline Je prekurzor treh ključnih nevrotransmiterjev: adrenalina, noradrenalina in dopamina. Vsi trije dokazano vplivajo na boljše razpoloženje, boljše kognitivne funkcije ter zmanjšujejo negativne vplive stresa. Telo ga proizvaja iz drugih aminokislin npr. fenilalanin-a. L – tirozin in L – fenilalanin najdemo predvsem v beljakovinsko bogatih živilih kot so meso, ribe, jajca, sir, mleko, oreščki, banane.

Kako deluje?

Proces se začne s fenilalaninom, ki se pretvori v L – tirozin s pomočjo encima fenilalanin hidroksilaze. L – tirozin se za tem pretvori v sestavino L – dopa. L – dopa pa se pretvori v adrenalin, noradrenalin ter dopamin.

Pozitivni učinki

L-tirozin je izredno učinkovit pri preobremenjenosti in v bolj stresnih obdobjih. Mnoge študije na živalih in ljudeh so potrdile, da je L – tirozin ena najbolj učinkovitih naravnih sredstev za zmanjševanje stresa, saj ima pomembno vlogo pri tvorbi nevrotransmiterjev (dopamina, adrenalina in noradrenalina) le ti pa vplivajo na razpoloženje. Nekateri ga zaradi njegovega pozitivnega delovanje imenujejo tudi “naravni antidepresiv”, saj pomaga ohranjati mentalno in fizično koncentracijo, ko je telo izpostavljeno stresu in vplivom iz okolja. Ne samo, da pomaga obvladovati stres, bil je uporabljen tudi pri zdravljenju številnih hudih bolezni. Glede na svojo vlogo kot predhodnik živčnih prenašalcev je L – tirozin lahko koristen tudi pri reaktivnih in hiperaktivnih živalih ter živalih s sindromom zmanjšane koncentracije: Pomaga ohranjati mentalno in fizično koncentracijo v času stresa in vplivov iz okolja. Zavira mentalno utrujenost. Esencialna komponenta skoraj vseh beljakovin v telesu. Pripomore k normalni sintezi dopamina. Za normalno mišično funkcijo. L – tirozin pozitivno vpliva tudi na ščitnico, saj je predhodnik tiroksina (ščitničnega hormona, ki uravnava hitrost in delovanje metabolizma). Živali (in ljudje), ki imajo klinične probleme s prekomerno telesno težo, imajo vedno zelo nizke vrednosti L – tirozina. V teh primerih se L – tirozin uporablja kot metoda zdravljenja. Spodbuja izločanje rastnega hormona, ki ima ogromno pozitivnih dejavnikov. Poleg tega pa podpira motivacijo za fizično aktivnost in ohranja zdravo delovanje žlez.

 

Izdelka ni priporočljivo dodajati brejim psičkam!

Delivery and Returns Content description.
Top