PetVital
Nad 30 € poštnina brezplačna.

PalVital Zaščitno mazilo (zimsko)

8,90 

0 out of 5

Mazilo je namenjeno zaščiti kože in blazinic na šapah ob stiku s soljeno podlago, grobim snegom, vlažno in mokro podlago, negi razpokanih in obrabljenih blazinic ter negi suhih in razpokanih otiščancev. Temelji na olivnem olju, ognjiču, čebelnemu vosku, lanolinu in vitaminu E, tako da ga lahko kuža zaužije, ko si liže tačke.

Šifra: Pet-201607. Kategorija: .

Opis

Mazilo je namenjeno zaščiti kože in blazinic na šapah ob stiku s soljeno podlago, grobim snegom, vlažno in mokro podlago, negi razpokanih in obrabljenih blazinic ter negi suhih in razpokanih otiščancev. Temelji na naravnih sestavinah in ni škodljivo, tudi če ga kuža zaužije, ko si liže tačke.

Nega tačk pozimi

Pogosto lizanje tačk, rožnato-rdečkasto obarvana dlaka in pordela koža med šapami je nekaterim skrbnikom psov dobro znano, še posebej v zimskih dneh, ko so pločniki izdatno zasoljeni. Vnetja in poškodbe kože med blazinicami pa niso tuja niti v jesenskih in pomladnih vlažnih dneh, saj se zaradi stalne vlage med blazinicami hitreje razraščajo glivice.

Pasje tačke so prilagojene hoji po raznovrstni podlagi. Ščitijo jih debele blazinice, obdane z močno roževinasto plastjo, v notranjosti pa je maščobno tkivo. Roževinasta plast je v neposrednem kontaktu s podlago. Je groba na otip in že na pogled podobna podplatu pohodnega čevlja. Maščobnega tkiva ne vidimo, saj se skriva v notranjosti blazinice, služi pa kot mehka podloga,ki ublaži tresljaje v stiku s trdimi tlemi. Blazinica je del kožnega tkiva. Je močnejša in bolj poroženela kakor koža a vseeno ima nekatere podobne lastnosti in pomanjkljivosti. Zaradi okoljskih dejavnikov se na primer lahko izsušuje, zaradi grobe podlage se obrablja in na ostri podlagi poškoduje. Dodatna težava pasjih tačk je tudi vlaga, saj se prostori med blazinicami težje osušijo in tako se ustvarijo idealni pogoji za razraščanje glivic. Te po povzročijo rožnato obarvanost dlake, pordelo kožo in srbečico ali pekočo bolečino, ki jih kuža skuša omiliti z lizanjem. Na ta način pa se ohranja vlažno okolje, ki še podkrepi razrast glivic.

Kako lahko ukrepamo

Najbolje je, da poškodbe in vnetja tačk preprečimo. V ta namen pozimi izbiramo področja z manj soli in slane snežene brozge. Poleg tega je dobro, da pasje tačke dodatno zaščitimo z mazilom, ki preprečuje poškodbe in izsuševanje blazinic. Mazilo naj bo sestavljeno iz naravnih sestavin, takšnih ki ne škodijo, tudi če jih kuža zaužije. Pomembno je tudi, da je mazilo obstojno in se ne izpere ob prvem stiku s podlago. Kadar uporabljamo zaščitne copatke je potrebno upoštevati, da običajno nudijo mehansko zaščito, ne ščitijo pa pred vlago, zato je priporočljivo copatke kombinirati z mazilom. Ko pride do izbruha glivic ali bakterijskega vnetja in si kuža tačke izdatno liže je pomembno da obiščemo veterinarja, ki bo določil potek zdravljenja in svetoval dodatne ukrepe.

Mazilo za tačke PalVital

Mazilo je skrbno zasnovano tako, da ščiti pred zunanjimi vplivi, preprečuje razraščanje glivic in spodbuja obnovo kože na blazinicah. Temelji na naravnih sestavinah in ni škodljivo, tudi če ga kuža zaužije, ko si liže tačke. Zaščitno mazilo je potrebno nanesti pred vsakim sprehodom. Po sprehodu pa tačke nežno očistiti z vlažno krpo, da iz nje izperemo sol in nečistoče. Prostore med blazinicami je priporočljivo čim bolje osušiti s suho krpico (pri brisanju ne smemo biti grobi, da ne poškodujemo prstov). V primeru izsušenih in razpokanih blazinic po čiščenju tačk zopet nanesemo mazilo.

Zaščiti kože in blazinic na šapah ob stiku s soljeno podlago, grobim snegom, vlažno in mokro podlago.

Negi razpokanih in obrabljenih blazinic.

Negi suhih in razpokanih otiščancev.

Opis sestavin

Ekstra deviško oljčno olje se vpije v globlje plasti kože (tudi blazinic), jih vlaži in preprečuje pokanje. Z naravnimi vitamini in antioksidanti dodatno ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami ter spodbuja njihovo obnovo.

Lanolin in čebelji vosek ostajata v gornjih plasteh in preprečujeta izsuševanje ter tvorita tanko zaščitno plast na površju blazinice. Čebelji vosek deluje tudi protivnetno, lanolin pa je zelo primeren za suho in razpokano kožo (blazinice).

Ognjič je namenjen celjenju ter obnovi blazinic in kože med šapami. Vsebuje snovi, ki delujejo protibakterijsko in protiglivično, velikokrat se uporablja pri zdravljenju raznovrstnih kožnih vnetjih.

Vitamin E je močen antioksidant, zvišuje odpornost kože, hkrati pa ohranja ostale sestavine mazila sveže in aktivne. Zato mazilo ne vsebuje nobenih sintetičnih in nevarnih konzervansov.

Delivery and Returns Content description.
Top