Dodajanje kapsul PALVITAL v obrok

Dodajanje KAPSULE PALVITAL v obrok

Kapsula je odličen način za natančno odmerjanje vitaminov, mineralov, zeliščnih ekstraktov in drugih aktivnih sestavin v prehrani. S pomočjo kapsul imamo zdrava hranila takoj pri roki, ne zasedejo veliko prostora in brez težav jih odmerimo.  Večini psov zadošča, da kapsulo skrijemo v okusen priboljšek ali preprosto dodamo v okusen obrok. Pri bolj sumničavih psih in mačkah, lahko uporabimo kak preprost trik, da gredo zdrave sestavine lažje »po grlu«.

Predstavljamo vam 5 preprostih načinov dodajanja kapsul PalVital v prehrano

  1. Kapsulo vmešamo v obrok

Dodajanje v moker obrok (primerno kadar živalim ponudimo kuhan oziroma surov obrok ali konzervo). Priporočeno količino kapsul preprosto dodamo v posodo s pripravljenim obrokom. Pomešamo da se kapsule prekrijejo z okusnimi sestavinami obroka in ponudimo.  Suho hrano lahko prelijemo s toplo vodo (segreto do 40 C, več ne, da se sestavine kapsule ne uničijo). Dodamo priporočeno količino kapsul in pustimo stati, da se suha hrana namoči, kapsule pa nekoliko raztopijo in navzamejo okusa in vonja obroka. Pomešamo in ponudimo.

 

  1. Kapsulo odpremo in jo posujemo po obroku (primerno za pse in mačke, ki se jim kapsule zdijo nadvse sumljiva zadeva)

Kapsulo previdno odpremo in vsebino stresemo na obrok (raje jih odpiramo nad posodo z obrokom, da zagotovimo, da vsebina res pristane na želenem mestu).  Hrana ne sme biti vroča, da se sestavine ne uničijo. Previdno premešam oziroma s hrano prekrijemo mesto kamor smo stresli kapsulo, da se vsebina dobro »skrije« v obrok. Obrok ponudimo.

Podobno postopamo pri suhi hrani, le da jo najprej namočimo s toplo vodo, da se napne in prepoji.

 

  1. Mačkam ponudimo njihov najljubši obrok, po katerem potresemo vsebino kapsule

Mačke: hitro zaznajo spremembe v obroku in se rade zmrdujejo nad vsem kar ni njihova najljubša hrana. Kapsulo je potrebno odpreti in vsebino vmešati v mačkino najljubšo mokro hrano ali surovo hrano, v tisto hrano, ki jih obnori. To je lahko mleto oz. narezano kuhano ali surovo meso, sladka/kisla smetana, jajce, mačja hrana v vrečki, ribje meso itd.

 

  1. Kapsulo lahko potresemo po maslu ali olju, ki ga morajo živali polizati

Kapsulo odpremo in jo vmešamo v maščobo, ki je živalim pogosto zelo pri srcu. Lahko jo posujemo po npr. raztopljenemmaslu, kokosovem maslu ali po ribjem olju. Maščobo živali poližejo in zraven iz posode postrgajo še vse sestavine kapsule.

  1. Kapsulo FishOil lahko prebodemo

PalVitAL Fishoil vsebuje ribje olje z visoko vsebnostjo omega 3 maščobnih kislin. Kapsule ne moremo enostavno odpreti, saj je popolnoma zaprta, jo pa lahko v obroku prebodemo s konico ostrega noža –takoj bo zadišalo po ribjem olju in žival ga bo z veseljem polizala oziroma pohrustala obrok.