Da, izdelke Palvital se lahko kombinira med seboj!

Pogosto nas lastniki živali sprašujete, če se lahko izdelki PalVital med seboj kombinirajo in katere kombinacije so smiselne. Zato smo  za vas pripravili članek o možnih kombinacijah naših izdelkov. Pozornost smo namenili tudi najmanjšim in najlažjim ljubljenčkom.

Osnovna priporočila

Pri odmerjanju vedno upoštevajte navodila na izdelku. Pri živalih, ki imajo mejno telesno težo – na primer 19.9 kg oz. 10.9 kg – NE zaokrožujemo navzgor. Uporabljajte izdelke, ki so namenjeni temu, kar vaša žival v danem trenutku oziroma obdobju potrebuje ter med seboj kombinirajte izdelke, ki se med seboj smiselno dopolnjujejo.

Priporočene kombinacije

AGILITY + FISHOIL

PalVital Agility se odlično dopolnjuje s kapsulami PalVital FishOil.  Kombinacijo obeh izdelkov se lahko uporablja za različne namene:

  1. ŠPORTNI NAPORI
  2. PODPORA STAREJŠIM ŽIVALIM – potrebujejo omega 3 maščobne kisline ter antioksidante, ki ščitijo telo pred procesi staranja. Kombinacija omega 3 maščobnih kislin in antioksidantov pozitivno vpliva na kognitivne sposobnosti. To so sposobnosti mišljenja, spomina in reševanja težav. S tem se spodbuja igrivost in izboljša počutje starejših živali.
  3. DEBELOST – antioksidant, L-karnitin ter omega 3 maščobne kisline so pomembne pri izgubljanju telesne teže
  4. AKTIVNOST IN STRES

 

MULTIVITAMIN + FISHOIL

S kombinacijo poskrbite za celostni vsakodnevni vnos mineralov, vitaminov ter omega 3 maščobnih.

Kombiniranje je še posebej priporočljivo pri:

  1. TEŽAVE S KOŽO IN DLAKO – kombinacija vitaminv, mineralov ter omega 3 maščobnih kislin je pomembna za ohranjanje zdravja kože in dlake

 

IMM-STRONG + MULTIVITAMIN

V prehodnih obdobjih (jesen in pomlad) se lahko za dopolnjevanje prehrane s širokim spektrom vitaminov in mineralov dodaja tudi Multivitamin. Sočasna uporaba ob upoštevanju teže živali ne bo povzročila prekomernega vnosa vitaminov in mineralov. Pomembno je, da IMM-Strong dodajamo le v obdobjih, ko je to potrebno:

  1. POVEČANA DOVZETNOST ZA OBOLENJA – ko razsajajo driske, respiratorna obolenja itd.
  2. ŽIVALI Z OSLABLJENIM IMUNSKIM SISTEMOM
  3. BREJE SAMICE – da povečamo raven protiteles v kolostrumu
  4. MLADIČI – ob odstavitvi ter menjavi domovanja
  5. OKREVANJE PO OKUŽBAH – med antibiotsko terapijo zaradi okužbe

Če je imunski sistem potrebno podpirati dlje časa (več kot 3 mesece) in sočasno dodajamo tudi Multivitamin potem svetujemo da po 3 mesecih začnete izmenično dodajanje obeh izdelkov  – npr. en dan Imm-strong drugi dan Multivitamin.

 

RELAX

Je namenjen specifičnim obdobjem. Lahko se ga kombinira z ostalimi izdelki.

Relax ni priporočljivo dodajati brejim psičkam in mačkam.

 

AGILITY + MULTIVITAMIN

Kadar gre za obdobja, ko je žival izpostavljena večjim naporom in stresu lahko Agility dopolnimo tudi z Multivitaminom. To lahko storimo na dan večje intenzivnosti, oziroma večjega stresa oziroma večje obremenitve (razstave, tekmovanja, intenzivnejši treningi, daljši sprehodi s starejšim psom itd.).

Neprekinjeno kombiniranje obeh izdelkov naj ne traja dlje od treh mesecev. Po tem obdobju svetujemo izmenično dodajanje izdelkov – en dan Multivitamin drugi dan Agility. Razen na dan povečanih potreb (obremenitev, stres).

Agility je izdelek, namenjen odraslim živalim in mačkam nad 5kg telesne teže.

 

KAJ PA PSI IN MAČKE, KI SO LAŽJI OD 5 KG?

Pri lažjih ljubljenčkih (manjši kužki in mačke) lahko vsak izdelek PalVital vedno kombiniramo s kapsulami FishOil. To pomeni, da lahko vaši živali dodajate naslednje kombinacije:

Agility + Fishoil

Imm-Strong + FishOil

Relax + FishOil

Multivitamin + FishOil

Vse ostale vrste dopolnilne hrane PalVital majhnim psom in mačkam dodajamo izmenično. Na primer, najprej en mesec dodajamo Multivitamin, da zagotovimo širok spekter vitaminov, nato 1 mesec dodajamo Agility (ali Imm-Strong) itd.

 

KAJ PA MAZILA?

Naši mazili sta zasnovani za različne sezone.  Odlično se dopolnjujeta s kapsulami FishOil in Multivitamin, ki vsebujejo pomembna hranila za zdravje kože.